Mina ”morgon sidor”

Det låter lite som om jag skulle sitta här och redovisa mitt kassa morgonhumör men så är det inte riktigt. Det handlar istället om morning pages, eller som det så töntigt heter på svenska, morgon sidor. Idag började jag alltså dagen med att skriva tre sidor i en anteckningsbok. Tre sidor med oorganiserade tankar kring kursen, middagsmat, lärare från högstadiet och allt annat löst skräp som ramlade ur min hjärna innan jag fått i mig mitt kaffe. Det här med att skriva dagbok regelbundet är något jag lämnade kvar i början av tonåren men jag har fortsatt att dokumentera min vardag på andra sätt genom åren. Jag har bloggat, skrivit dagliga små anteckningar i min kalender och hållit på med scrapbooking. Inget traditionellt dagboksförande kanske men principen är ju den samma tycker jag.

Jag är ju väldigt förtjust i anteckningsböcker men just till denna övning rekommenderas något billigt anteckningsblock för att inte fokusera så mycket på själva innehållet. Det skall inte vara fint, behöver inte vara betydelsefullt eller ens sammanhängande utan vitsen är att man bara skall tömma hjärnan på tankar så som de dyker upp. Jag hoppade över kollegieblocket och tog en anteckningsbok jag hade här hemma i lådan istället. En oanvänd från tygklädd bok med linjerade tjocka sidor från PaperStyle. Långt ifrån ett kollegieblock men jag måste försöka använda de böcker som faktiskt ligger här i lådorna.

Idag tog det nästan en timme att skriva de där tre sidorna men jag hoppas att det flyter på lite bättre när jag skrivit ett tag. Det var i alla fall en trevlig upplevelse att förlora sig i de där tankarna en stund och bra låta pennan göra sitt.

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *