The Artist’s Way

Nu har denna bok stått och  gjort sig hemma i min bokhylla i ungefär sex månader så jag tänkte att det var dags att ta mig en titt i den nu. Jag har hört och läst så mycket gott om den här boken och det låter verkligen som något jag skulle kunna dra mycket nytta av. Jag vill utveckla min kreativitet, konfrontera mina hjärnspöken (en del utav dem i alla fall) och skapa en ny rutin i min vardag och jag tror att denna bok kan hjälpa mig lite på vägen.

Boken är upplagd som en kurs på tolv veckor och jag har tänkt att läsa veckans kapitel varje söndag för att sedan ta mig an uppgifterna under veckan som följer. Idag läser jag första kapitlet, Recovering a Sense of Safety. Varje dag under dessa tolv veckor skall jag skriva dagbok, eller morning pages som hon kallar det i boken, direkt när jag vaknar på morgonen. Det behöver inte alls vara djupt, något viktigt eller ens sammanhängande utan det viktiga är att skriva. Om jag inte vet vad jag skall skriva så kan jag ju skriva det, att jag inte vet vad jag skall skriva… Tre handskrivna sidor är det som gäller, varje morgon.

Dessutom skall jag ge mig ut på date med mig själv och min skissbok eller vad jag nu väljer att hitta på så länge det är något kreativt. Kanske väljer jag att sätta mig på ett café och skissa, gå på konstutställning eller gå till biblioteket och kika efter lite kreativ inspiration. Jag tror att jag börjar med en konstutställning faktiskt för det pågår en här i min lilla stad som jag så gärna vill gå på.

2 Comments

 1. Lycka till med artistresan – den är spännande och högst njutbar, även om jag för egen del vet om jag någonsin kom någon vart… Men vägen är resans mål, eller hur var det…?

  6 mars, 2017
  Reply
  • Jenny said:

   Tack, det skall bli riktigt roligt! Jo, jag ser mer fram emot själva resan än att komma i mål eller vad man skall kalla det. Jag hoppas på att kunna plocka upp lite nya insikter och verktyg längst vägen men jag förväntar mig inga mirakel vid målgången direkt.

   6 mars, 2017
   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *