Världspoesidagen 2017

Jag är en väldigt otålig person som sällan tar mig tid till poesi men ibland får jag feeling och plöjer ett par böcker. Favoriter jag ständigt återkommer till är Bodil Malmsten och Tomas Tranströmer. Även Karin Boye och Barbro Lindgren har en särskild plats i mitt hjärta. Men här i bloggen idag blir det några vackra rader om våren av August Strindberg. Det var den första dikten jag kom att tänka på när jag vaknade i morse och började rota i bakhuvudet.

Välkommen åter, snälla sol, som jagat nordanvinden,

nu har du sovit sen i fjol och vaknar röd om kinden.

Värm upp vår jord, så växer råg och fyller bondens lada.

Värm sund och vik och vind och våg, så får vi gå och bada.

Välkommen åter, snälla sol, lys över land och vatten:

Nu klingar sång, nu stäms fiol, nu dansas hela natten.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *